Спират протестите в областната многопрофилна болница във Враца. Досегашната директорка д-р

...
Спират протестите в областната многопрофилна болница във Враца. Досегашната директорка д-р
Коментари Харесай

Край на протестите в болницата във Враца: Сегашният директор остава на поста си

Спират митингите в регионалната многопрофилна болница във Враца . Досегашната директорка доктор Кети Ценова ще продължи да управлява лечебното заведение до края на годината.

Служителите ѝ не са съгласни с това кой ще поеме ръководството ѝ

След като и тази заран в ефира на bTV медиците потвърдиха, че всеобщо ще изоставен, в случай че спечелилият състезанието претендент за шеф, който не е локален, бъде одобрен на поста, от здравното министерство оповестиха, че новото предопределение се отсрочва.

Целта на министерството е да помогне за стабилизирането на болничното заведение, е декларирал министър Хинков на среща с борда на шефовете.

Над 200 души от чиновниците на болничното заведение са подкрепили подписката против Янко Кочев

„ Ние държим да няма назначения на хора, които са с потвърдена известност на ликвидатори на лечебни заведения. Болницата е на жителите, желаеме да се противопоставим тя да им бъде отнета “, споделя доктор Иван Чолашки, шеф Хирургично поделение в МБАЛ „ Хр. Ботев “.

В отбрана на лечебното заведение през днешния ден се оповестиха и жители.

„ Притеснителното е, че непрестанно сменят шефовете, идват хора, които не са отсам. Второ, занапред ще се срещат с това какво се случва и това е пагубно за болничното заведение “, счита Виолина Дамянова.

Персоналът споделя, че откакто може да се оферират по-високи заплати на едно поделение, такива се поставят и на другите

„ Изразявам цялата поддръжка на личния състав на врачанската болница, да я защитим от „ парашутисти “, разяснява Любомир Петров.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР